Бібліограф інформує! 10 жовтня Всесвітній день ментального здоров'я

Бібліограф інформує! 10 жовтня Всесвітній день ментального здоров'я

Ментальне здоров'я - це стан психічного добробуту, який дозволяє людині справлятися зі стресом, реалізовувати здібності, навчатися та працювати, робити внесок у життя своєї громади.

Щорічно 10 жовтня у всьому світі відзначається День ментального здоров'я. Цей день запропонований Всесвітньою організацією охорони здоров'я відзначати задля підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров'я та мобілізації зусиль на підтримку кращого психічного здоров'я .

Для кожного українця сьогодні ментальне здоров'я є викликом. Питання «Ти як?» і чесна відповідь на нього – рух до того, що є базовою цінністю ментального здоров'я – добробут людини і те, наскільки вона почуває себе щасливою.

Війна впливає на ментальне здоров'я кожного з нас і наносить свої травми. Але ми маємо пам'ятати: щоб залишатися стійкими, нам потрібно бути сильними. І це не про фізичну силу чи про відсутність страждань або труднощів - це про турботу про себе. Про хороший відпочинок, збалансоване харчування, якісний сон та терапію. Нам потрібно підтримувати себе та близьких. І пам'ятати, що ментальне здоров'я — так само важливе, як і фізичне.

Подбайте про своє ментальне здоров'я !

Теофіпольська центральна бібліотека підготовила пам'ятку «Ментальне здоров'я як подбати про себе

10.10.2024 14:45
12

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!