Огляд нових надходжень за II- квартал 2017 року

« Будь сучасним – читай українське»

ПротягомII – кварталу 2017 року фондТеофіпольської центральної районної бібліотеки поповнився новою літературою. Пропонуємо ознайомитися з коротким оглядом літератури:

Для широкого кола читачів, усіх, хто захоплюється народною творчістю стануть у пригоді книги:

1. Жукова І.В. Дарунки ручної роботи /В. І. Жукова.- Донецьк: « Видавництво СКІФ».- 64с.: іл.

У виданні містятьсяінструкції з виготовлення оригінальних подарунків, зроблених власноруч.






2. Лукашенко Т. Українські обереги своїми руками / Т. Лукашенко.- Х.: Віват, 2015.- 224с.

На сторінках цієї книжки ви дізнаєтесь про різні сучасніобереги, які є незамінними впобуті українця, що стануть вашимивласними оберегами на шляху до щастя, гармонії й родинного затишку.




3. Наніашвілі І. Вишиваємо ікони, рушники, покрівці, одяг хрестом, настилом, бісером / І. Наніашвілі.- Харків: Книжковий Клуб « Клуб Сімейного Дозвілля», 2015.- 128с.: кол. іл.

До книги увійшли інформації про техніки і прийоми вишивання, необхідні матеріали та інструменти, докладні схеми і покрокові описи процесу, а також звернення до Господа Ісуса Христа, Божої Матері, святого Миколая Чудотворця, які необхідно читати перед початком роботи.


4. Тарасова О.О. Таємничий світ ляльки – мотанки / О.О. Тарасова.- К.: Либідь, 2015.- 200с.: іл.

Дізнатися про різновиди й призначення ляльок – мотанок, традиції, обряди й звичаї, з якими вони пов'язані, способи їх виготовлення вам допоможе ця книжка.





5. Чернобаєва Л.М. Квіти в різних техніках / Л.М. Чернобаєва.- Х.: АССА, 2015.- 64с.: іл.

Виразити свою індивідуальність, оновити старі речі і внести родзинку в новий образ допоможуть вам професійні поради та рекомендації автора цієї книги.





Для тих, хто бажає урізноманітнити своє меню, дізнатися нові рецепти, вам стануть у пригоді яскраві кулінарні книги. У цих книгах ви дізнаєтесь рецепти і здобної випічки, і ніжних ласощів, і блюда на пару, і пісна кухня, а також про корисне харчування.

1. Абельмас Н.В. Українськакухня / Н.В. Абельмас .-Донецьк: ТОВ « ВКФ « БАО», 2014.-160с.: іл.

2. Богданова О. Українська кухня. Найсмачніші страви з душею / О. Богданова.- Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2016.- 143с.: іл.

3. Карпалюк Т.О. Корисне харчування / Т.О. Карпалюк.- Х.: Віват, 2015.- 44с.: іл.

4. Манзюк М.Ю. М'ясо у свята і будні / М.Ю. Манзюк.- Х.: Аргумент Принт, 2014.- 96с.


5. Пісна кухня. Найкращі страви від закусок до десертів.- Харків: Книжковий Клуб « Клуб Сімейного Дозвілля», 2015.- 352с.






6. Романенко І.В. Здобна випічка. Хліб, перепічки, булочки/ І.В. Романенко.- Х.: Віват, 2016.- 48с.:іл.

7. Саніна І.Л. Східні солодощі / І.Л. Саніна.- Х.: Аргумент Принт, 2014.- 72с.

8 Тумко І.М. Парові страви / І.М. Тумко.- Х.: Віват, 2017.- 48с. іл.

9. Тумко І.М. Ніжні ласощі / І.М. Тумко.- Х.: Віват, 2016.- 48с. іл.

Корисну інформацію про особливості порід, утримання, годування та розведення великої та дрібної рогатоїхудоби, свиней, кроликів і бджіл ви дізнаєтесь із цих книг:

1. Повна енциклопедія тваринництва.- Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015.- 416с.


2. Поліщук В.П. Бджільництво / В.П. Поліщук.- Львів: Редакція журналу « Український пасічник», 2001.- 296с.

Пізнавальним і корисним будуть відомості про всі захворювання хребта, а такожм'язів спини та шиї. У цих книгах дізнаєтесь про різні методи діагностики, лікування і рецепти цілющих квасів, трав'яних чаїв, кави, фруктових вод тощо.



1.Євдокименко П.В. Біль у спині та шиї. Що потрібно знати про своє захворювання / П.В.Євдокименко.- Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2011.- 304с.


2. Ніколайчук Е.В. Цілющі рослинні напої / Е.В. Ніколайчук.- Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2004.- 184с.

Відповіді на запитання про сутність руху і роль добровольців під час найважливіших етапів битви України проти гібридного агресорави знайдете у книзі:

Добробати / Катерина Гладка, Дмитро Громаков, Вероніка Миронова та ін.- Харків: Фоліо, 2016.- 570с.: іл.


Актуальними на сьогодні є такі книги:


1. Україна. Закони. Соціальний і правовий захист військових в Україні: збірник законів: чинне законодавство зі змінами та допов. станом на 1 груд. 2016 р.- К.: Паливода А.В., 2016.- 244с.

2. Україна. Закони. Закони України: « Про статус депутатів місцевих рад», « Про службу в органах місцевого самоврядування», « Про місцеві державні адміністрації»: чинне законодавство зі змінами та допов. станом на 12 трав. 2016 р.- К.: Паливода А.В., 2016.- 76с.

3. Україна. Закони. Закони України: « Про місцеве самоврядування в Україні», « Про добровільне об'єднання територіальних громад», « Про асоціації органів місцевого самоврядування»: чинне законодавство зі змінами та допов. станом на 1 верес. 2016 р.- К.: Паливода А.В., 2016.- 116 с.

Шановні читачі! Дані книгиВи зможете почитати в Теофіпольській центральній районній бібліотеці.