В Теофіпольську центральну районну бібліотеку надійшли нові книги нашого земляка з Білогірщини – Закордонця Леоніда Олексійовича – відомого поета, члена Національної спілки письменників України, лауреата премій імені А. Малишка, Г.Косинки, заслуженого діяча мистецтв України.

Пропонуємо ознайомитися з коротким оглядом літератури:


Закордонець Л.О.

А ти все той же камертон / Л. О.Закордонець.- Київ: ПП «ЗОЛОТІ ВОРОТА», 2013.- 310 с.

Нова книга відомого поета « А ти все той же камертон» відбиває українські реалії нинішнього дня. В книгу увійшли також поезії з минулих літ, які не втратили своєї злободенності й понині.





Закордонець Л.О.

Вісь з каменю: Вірші / Л. О.Закордонець.- Коростень: « Вечірній Коростень», 2003.- 64 с.

Це чотирнадцята книга відомого поета Леоніда Закордонця. В цій книзі він прагне розібратися в суті сьогодення, відсіюючи, мов полову, зло, байдужість, лицемірство, закликає любити людей, життя і думати про майбутнє.





Закордонець Л.О.

Володар часу / Л. О. Закордонець.- Київ: «Золоті ворота», 2014.- 156 с.

Ця книга про щасливу можливість розпоряджатися часом на свій розсуд, про швидкоплинність вловити найхарактерніші ознаки і діяти в ім'я добра, справедливості і любові. Володар часу – це проявити себе в його незворотності, залишившись не в тіні, а на виду у кращої частини суспільства.





Закордонець Л.О.

Запах полину / Л.О. Закордонець .- Київ: Видавництво «Золоті ворота», 2015.- 180 с.

Болюча струна довжиною у двадцять літ поєднала ці твори, зібрані у запаху гіркого полину. Ця струна пронизує нинішнє і майбутнє України, особисте життя поета і його оточення, щемить за літами, яких вже не повернути. Автор вірить: не може так бути, щоб добро і честь не перемогли.




Закордонець Л.О.

За цвітом цвіт. Поезії / Л.О. Закордонець.- Київ: ТОВ «Видавництво «Прометей», 2019.- 298 с.

Ця книга заповнена поезіями, які висвітлюють людські почуття, філософські роздуми про стосунки, любов до Батьківщини та рідної хати.







Закордонець Л.О.

Клич совісті. Роман / Л.О. Закордонець .- Ірпінь: ТОВ «Контекст Україна», 2016.- 153 с.

Події, описані в романі, мали місце в кінці другого і на початку третього тисячоліття. Це перший художній твір в українській літературі, який проливає світло на життя і долю одного із відомих курортів України. Роман спонукає задуматися, не дивлячись на вже великі втрати, що слід зробити у державі, щоб зберегти все ж унікальну систему зміцнення здоров'я людей цієї держави, а. може, і Європи.




Закордонець Л.О.

На відстані руки / Л. О.Закордонець .- Київ: ТОВ «Видавництво «Прометей», 2018.- 230 с.

У кожної людини є щось не вимовлене до кінця. Але воно з серця і душі проситься у світ! Саме ця книжка і є такою, в якій автор оте не вимовне відпускає до людей, будучи поруч – на відстані руки. До книги увійшли поезії, написані упродовж останніх років, а також давніші, що полюбилися читачам.



Закордонець Л.О.

Над світом пройдених доріг: вибране / Л.О. Закордонець .- Чернівці: Букрек, 2002.- 368 с.

Ця книга - це своєрідна сповідь-заповідь людини, яка йде землею, вбираючи її радощі, красоти, печалі, горе, втрати, відчай, сум'яття, зневіру і непокору. Бунтівливість і тихе щастя відродження.






Закордонець Л.О.

Спіши добро зробити вчасно: поезії Л.О. Закордонець .- Київ: «Золоті ворота», 2013.- 648 с.

«Спіши добро зробити вчасно» - книга вибраних основних творів самобутнього поета, який один з перших відобразив перехідний період України до незалежності. Книга розрахована на широке коло читачів.






Огляд нових надходжень за I - квартал 2019 року


Протягом I – кварталу 2019 року фонд Теофіпольської центральної районної бібліотеки поповнився новою літературою. Пропонуємо ознайомитися з коротким оглядом літератури:

Адлер М.

Як прчитати книгу: Класичний посібник із розумного читання / М. Адлер.- Київ: Вид. група КМ-БУКС, 2018.- 456 с.

Найкращий та найпопулярніший у світі посібник із розуміння прочитаного тексту для вибагливих читачів. Читачі цієї книги дізнаються, як і коли можна оцінити книгу з першого погляду, як проводити «рентген» книги, як читати критично та знаходити в тексті головну ідею автора.






Фіцич Н. Культ предків. Нетуристичні звичаї України / Н. Фіцич.- Харків: Фоліо, 2017.- 170 с.: іл.

З цієї книги можна дізнатись про старовинні обряди і традиції різних регіонів нашої країни. Ця книжка – результат роботи багатьох людей, яким не байдужа спадщина наших предків.







Шмідт Е., Розенберг Дж. Як працює Google / Пер. з англ. Ю. Гордієнка / Е. Шмідт, Дж. Розенберг.- Київ: Видавнича група КМ – БУКС, 2018.- 304с.: іл.

Книга розкриває секрети трансформування сучасного бізнесу, коли доступною стає будь-яка інформація. Автори діляться прийомами залучення до компанії найнепередбачуваніших і разом з тим найбільш геніальних та званих кмітливих креативників.






Зубков М.Г. Норми і культура української мови фахової спрямованости / М. Зубков.- Київ: Арій, 2018.- 608 с.

Посібник осягає основи культури спілкування, види й жанри публічних виступів. У ньому подано головні правописні норми та правила, морфеміку й морфологію. Акцентовано увагу на особливостях уживання іменних і службових частин мови в офіційно-діловому стилі, а також на складних випадках перекладу науково-технічної, економічної та іншої термінології.

Довідник допоможе зорієнтуватися у стильовому розмаїтті сучасної літературної мови.



Довгань М. Шпитальні нотатки. Лютий 2015 р. – березень 2018 р. / М. Довгань.- Київ: ТОВ «Видавництво Кліо», 2018.- 288с.: іл.

Видання вміщує героїчні історії учасників АТО. Ця книга знайомить з нашими захисниками і є документом української історії.






Качуровський І. Спомини і постаті / І. Качуровський.- Київ: ТОВ «Видавництво Кліо», 2018.- 608с.: іл.

Шанувальникам творчості Ігоря Васильовича Качуровського та всім, хто любить і цінує мемуарну літературу.

Книга спогадів Ігоря Качуровського – сьомого неокласика, лауреата Шевченківсь- кої премії 2006 року. В книзі описуються найяскравіші епізоди життя Ігоря Васильовича. Видання приурочено до 100 – ліття від дня народження І. Качуровського.




Великий атлас світу. Понад 15000 географічних назв. Карти материків і країн.- Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2018.- 192с.: іл.

Сучасне ілюстроване картографічне видання, яке дозволить вам розширити уявлення про планету земля. Детальні фізичні та політичні карти, найсучасніші дані, цікава довідкова інформація – атлас стане незамінним помічником мандрівникам та всім, кого цікавить географія. Атлас містить найповніші дані про материки. Політична карта України оновлена – містить нові адміністративні назви.