Книги Людмили Охріменко в Теофіпольській центральній бібліотеці

Книги Людмили Охріменко  в Теофіпольській центральній бібліотеці

Війна щодня народжує нових героїв. І їхні вчинки мають залишитися в історичній пам'яті. Одними з тих, хто нотує цю історію, є поети та письменники.

Нещодавно в БібліоХабі Теофіпольської центральної бібліотеки відбулася зустріч з письменницею, волонтеркою Людмилою Леонідівною Охріменко та презентація головної книги доробку письменниці роману «Оскар».

Охріменко, Людмила Леонідівна.

Оскар : Роман / Л. Л. Охріменко ; 2-е вид., доповн. - Харків : Відкриття, 2023. - 284 с.

Роман заснований на реальних подіях. Книжка розповідає про історію полону і втечі українського офіцера – спецпризначенця, який ціною неймовірних зусиль, через страх і біль перемагає сильного і підступного ворога. Він справжній український солдат – кримський татарин, мусульманин, офіцер розвідки.

У 2021 році роман «Оскар» визнано найкращим твором на воєнну тематику за версією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Письменниця має вражаючий творчий доробок написаних книг. На сьогодні видано 9 книжок авторства Людмили Охріменко. Вона є лауреаткою премії імені Миколи Томенка за книгу «Волонтерські історії 2014 - 2022».

Охріменко, Людмила Леонідівна.

Волонтерські історії : Збірка оповідань / Л. Л. Охріменко ; 2-ге вид., доповн. - Харків : Відкриття, 2023. - 232 с.

Збірка оповідань, які охоплюють волонтерський досвід авторки за період 2014-2022 рр. Сюди увійшли найкращі оповідання з першої збірки і нові оповідання про 2022 рік. Збірка написана від імені волонтерки, яка мусить евакуюватися з Харкова, але продовжує волонтерську діяльність: виїжджає на передову, за кордон, у Харківську область. Це справжні історії про справжніх людей.

Охріменко, Людмила Леонідівна.

Далека блакитна далечінь : Повість та оповідання / Л. Л. Охріменко. - Харків : Вид-во Іванченка І. С. , 2024. - 270 с.

Книга «Далека блакитна далечінь» складається з повісті і оповідань.

Повість - це сповідь дівчинки, щоденник якої знайшла авторка. Дівчинку звати Софійка, вона потерпає від жорстокості батька й байдужості матері, мріє про повернення до життя у селі зі своєю бабусею. Знущання, бідність, байдужість і жорстокість змушують її повстати проти насилля і виграти бій у дорослого, сильного чоловіка. Оповідання написані в різні часи і розповідають історії людей – наших сучасників і сучасниць, яких об'єднує необхідність зробити головний вибір у своєму житті.

Охріменко, Людмила Леонідівна.

Муха в окропі на окупованій території / Л. Л. Охріменко ; 3-тє вид., доповн. - Харків : Відкриття, 2023. - 162 с.

Книга про трьох подружок які опиняються в окупації у рідній Горлівці. Їхня дружба зазнає випробувань адже кожна обирає свій шлях.

Наразі «Оскар» та інші 3 книги з автографом Людмили Охріменко чекають на користувачів у нашій бібліотеці.

Довідка: Людмила Охріменко народилася 11 жовтня 1961 року у місті Синельникове, Дніпропетровської області. Довгий час жила і працювала у Криму. Зараз мешкає у Харкові. Волонтерка. З 2014 року їздила з гуманітарними місіями у Луганську та Донецьку області задля допомоги добровольчим формуванням і підрозділам ЗСУ.


11.09.2024 15:35
6

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!