Круглий стіл "З пам'яттю в серці" (До 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні)

Круглий стіл "З пам'яттю в серці" (До 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні)

Цього року 70-річницю перемоги над нацизмом вшановуємо під гаслом «Памятаємо. Перемагаємо». Ми пам'ятаємо , якою страшною трагедією для українців була друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука нашої перемоги сьогодні.

І на передодні цієї знаменної дати в День пам"яті та примирення, 8 травня в центральній районній бібліотеці відбулася зустріч за круглим столом «З пам'ятю в серці» з метою виховання патріотизму, любові до України підростаючого покоління.. На зустріч були запрошені ветерани Другої світової війни, старшокласники НВК ЗОШ І-ІІІ ст. гімназії, за участю представників місцевих органів влади та самоврядування, представників РВ УМВС Теофіпольського району.

Ведуча, бібліотекар Тетяна Григорчук запросила згадати всіх, чиє життя забрала війна, вшанувати тих, хто боровся на фронтах війни, в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога, виніс роки окупації та пекло концтаборів, у повоєнні роки піднімав країну з руїн.

Ветеран війни Ништ Михайло Матвійович розповів про важкі і жахливі дороги війни, якими йому довелося пройти. Якою радісною йому була ця перемога. До глибини душі усіх присутніх зворушив виступ ветерана.

Доказом тих подій стали листи та спогади ветеранів (Михайла Царука, Мусія Клименка та Віталія Моцного), які увійшли до книги В.О.Лебединського «Двадцять років Теофіпольській районній ветеранській організації», зачитані

працівниками бібліотеки Тетяною Маринюк та Оксаною Сокоть.

З нагоди відзначення 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні у Теофіпольському районі завершується естафета пам'яті «Подвиг народний житиме у віках», яка розпочала свій шлях з 24 січня 2014 року. І сьогодні вона завершується. На заході капсулу, наповнену землею з братських могил визволителів та альбом пам'яті передано заступником селищного голови Федонюком Володимиром Миколайовичом заступнику голови районної ветеранської організації Рудюку Андрію Степановичу, який, в свою чергу, долучив до естафети альбом-рапорт, підготовленний первинною ветеранською організацією смт. Теофіполь.

Заступник голови районної державної адміністрації привітав усіх ветеранів з перемогою, побажав здоров'я та миру усім нам.

На закінчення заходу ведуча запевнила «Ми - українці! Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у Другій світовій війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих, і тих, хто пережив її, у кого й досі болять рани...

До уваги усіх присутніх було представлено книжкову виставку «У пам'яті доблесть і трагедія»

13.05.2015 22:56
193

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!