Обласний конкурс «Краєзнавство – центр краєзнавчої інформації».

Обласний конкурс «Краєзнавство – центр краєзнавчої інформації».

Бібліотеки Теофіпольської ЦБС взяли участь у проведенні I етапу обласного конкурсу на кращу організацію краєзнавчої роботи «Краєзнавство – центр краєзнавчої інформації». Конкурс проводиться з метою виявлення і популяризації кращих практик публічних бібліотек територіальних громад області з питань краєзнавства.

Організаторами конкурсу виступають Хмельницька ОУНБ, Хмельницьке обласне відділення Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація, Хмельницька обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Хмельницька обласна організація профспілки працівників культури

Перший етап конкурсу проводився з 15 червня по 15 серпня 2023 року.

В конкурсі взяли участь 14 бібліотек Теофіпольської територіальної громади : Теофіпольська центральна бібліотека, Базалійська міська бібліотека, Святецька, Волицька, В.Лазучинська, Гаврилівська, Карабіївська, Колісецька, Новоставецька, Ординецька, Поляхівська, Михиринецька, Човгузівська, Шибенська сільські бібліотеки – філії.

На конкурс були представлені матеріали : видання бібліотек з питань краєзнавства за останні три роки, інформація про краєзнавчий фонд бібліотеки, заходи з питань краєзнавства з посиланнями на електронні ресурси (сайт, соціальні мережі).

За умовами конкурсу на II етап конкурсу в Хмельницьку ОУНБ подано матеріали Теофіпольської центральної бібліотеки та бібліотеки переможця. За оцінкою журі нею стала Святецька сільська бібліотека – філія. Бібліотека показала як докорінно змінилася робота з початком повномасштабного вторгнення російського агресора на територію України, взаємодія бібліотеки з громадою. Краєзнавчий клуб за інтересами «Вишиванка» крім народознавчих годин, майстер класів перелаштувався на волонтерство, допомогу односельчанам, які з перших днів стали до лав ЗСУ і потребували допомоги.


21.08.2023 16:00
102

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!