«Бібліотека – Хаб цифрової освіти»

«Бібліотека – Хаб цифрової освіти»

6 липня 2023 року в Бібліохабі Теофіпольської центральної бібліотеки відбувся тренінг з цифрової грамотності «Бібліотека – хаб цифрової освіти».

Тренінг проводився в рамках реалізації проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association у співпраці з регіональними відділеннями УБА та обласними бібліотеками України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні) у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції (Embassy of Sweden in Kyiv) та Міністерство цифрової трансформації України.

Тренінг «Бібліотека – Хаб цифрової освіти»

проводився для бібліотечних працівників центральної бібліотеки, сільських бібліотек – філій.Навчання провела координатор хабів цифрової освіти методист Лариса Середа..

Протягом навчання координатор розповідала про цифровізацію на Україні, національний проєкт «Дія. Цифрова освіта».

Присутні ознайомилися з оновленою платформою «Дія. Освіта», навчились як зареєструватись на ній, переглядати серіали, проходити тестування, отримати сертифікат.

Дізналися, як організувати роботу Хабу цифровоої освіти, визначити потребу в цифровій освіті серед мешканців громади: проведення досліджень шляхом анкетування. опитування та ін.,

Координатор ознайомила з нормативними документами в яких регламентуєтьсядіяльність хабів цифрової освіти, плануванням роботи, обліком роботи тазвітністю.

Розповіла про види цифрового контенту та ін.

Учасники тренінгу отримали методичні матеріали підготовлені Регіональним тренінговим центром Хмельницької ОУНБ.

Після закінчення тренінгу: бібліотекарі спілкувалися, обмінювались думками щодороботи Хабів цифрової освіти.

Практичні поради щодо роботи бібліотек надала директор ЦБС Світлана Рудик, провідний методист Наталія Синюк надала консультацію по проведенню конкурсу на кращу організацію краєзнавчої роботи «Бібліотека – центр краєзнавчої інформації».

Сподіваємось, що під час таких навчань бібліотекарі бібліотек-Хабів цифрової освіти поглиблять свої знання та навички у цифровізації,зможуть надавати нові послуги і проводити корисні заходи для мешканців своїх громад.

10.07.2023 14:55
57

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!