Права людини в Україні

Права людини в Україні

Права людини в Україні

10 грудня 2014 р. в приміщенні районного управління юстиції відбулося засідання за круглим столом за участю працівників юридичних служб району, та районної бібліотеки до Всеукраїнського тижня права на тему «Права людини в Україні». Розпочала засідання головний спеціаліст управління юстиції Олена Хрустальова. Вона зазначила, що права людини – невід'ємний елемент людської особистості. Більш конкретно зупинилася на історичному значенні загальної декларації прав людини.

Наступне питання круглого столу було «Забезпечення прав і свобод переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Людмила Мартинюк спеціаліст управління соціального захисту населення Теофіпольської РДА ознайомила з офіційними матеріалами (Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», та постановою Кабінету Міністрів України , якою запроваджено єдиний облік осіб, переселених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО).

Спеціаліст управління пенсійного фонду Алла Казюк надала змістовну інформацію для пенсіонерів Донецької та Луганської областей, та пенсійне забезпечення членів сімей осіб, загиблих під час проведення антитерористичної операції.

Запрошена на засідання бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Ольга Бут також відзначила що бібліотеки по мірі можливості надають інформаційну допомогу внутрішньо-переміщеними особами Так в районій бібліотеці проведено тренінг на тему: «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо-переміщеними особами», бібліотекарі центральної районної бібліотеки та сільські бібліотекарі відвідали сім'ї (ВПО), ознайомили їх із довідником «Організації та структурні підрозділи Теофіпольської РДА, що опікуються проблемами (ВПО)» підготовлений районною бібліотекою, ознайомили їх з послугами бібліотеки,постійно надають консультації щодо ресурсів для ВПО у даній місцевості, розповсюджували законодавчі матеріали, а саме: Постанову «Про питання тимчасової зміни голосування виборцям, виборча адреса яких відноситься до території Донецької чи Луганської області, на період проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року», бібліотеки в яких є вільний доступ до інтернету інтернет-послуги надають безкоштовно.

13.05.2015 21:12
137

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!