Послуги бібліотеки для внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до норм міжнародного права мешканці , які покинули домівки в зонах конфлікту, побоюючись за своє життя та здоров'я, становлять нову категорію людей – внутрішньо переміщені особи (ВПО). А бібліотеки можуть надавати послуги ВПО, щоб стати ефективними центрами підтримки громад в умовах воєнної загрози.

ДО ВАШОЇ УВАГИ!

КОЖЕН ІЗ ВАС МОЖЕ:

- користуватися інформацією про склад бібліотечних фондів через довідково-пошуковий апарат;

- користуватися допомогою фахівців бібліотеки в пошуку джерел інформації;

- отримувати необхідні документи з фонду бібліотеки для користування;

- користуватися електронними ресурсами;

- одержувати документи або їх копії через міжбібліотечний абонемент (МБА);

- відвідувати різноманітні культурні заходи, що відбуваються у бібліотеці.

У Теофіпольській ЦРБ діють:

Центр регіональної інформації, що надає вільний доступ населенню до інформаційних ресурсів місцевого самоврядування: законодавчих, нормативних, статистичних, економічних матеріалів.

  • ПДГ (пункт доступу громадян до офіційної інформації), де користувачі бібліотеки мають можливість отримати інформацію органів державної влади та дізнатись, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчий процес.
  • Пункт вільного доступу до Інтернету, який дає можливість покращити доступ населення до інформації. До послуг користувачів: три робочих місця з доступом до Інтернет; індивідуальні консультації для всіх, хто потребує допомоги спеціаліста при роботі в Інтернет; запис отриманої інформації на електронні носії.
  • Клуби за інтересами "Дівчинка. Дівчина. Жінка." та "ЮНІКС".

Ви зможете скористатися довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки (алфавітний та систематичний каталоги; картотеки: краєзнавча, законодавчих актів, письменників-лауреатів, персоналій, предметна та систематична картотека статей; енциклопедії; довідники; словники).

13.05.2015 22:03
100