«ГОЛОС, ЩО ПОЛОНИВ УВЕСЬ СВІТ»

«ГОЛОС, ЩО ПОЛОНИВ УВЕСЬ СВІТ»

23 вересня 2022 р. виповнюється 150 років з дня народження всесвітньо відомої співачки Соломії Крушельницької - видатної української оперної співачки. В усьому музичному світі кінця ХІХ – першої половини ХХ століття вона була символом досконалості й неперевершеності.

22 вересня центральна бібліотека у приміщенні Агенції місцевого розвитку провела мистецьку годину «ГОЛОС, ЩО ПОЛОНИВ УВЕСЬ СВІТ».

Про життєвий та творчий шлях співачки розповіла викладачка школи мистецтв Анастасія Козак. З її презентації «Соломія Крушельницька: голос, який підкорив світ. Творчість Т.Шевченка в вокальному становлені співачки», учні 10 класів ЗОШ №1 дізналися про зародження таланту С.Крушельницької, її творчість повязану з Т.Шевченком, пристрасну популяризацію української музики на Батьківщині і за кордоном.

Старшокласники послухали у виконанні Великої Соломії солоспів композитора М.Лисенка до слів Т.Шевченка «Якби мені, мамо, намисто», «Зацвіла в долині червона калина», «На вгороді коло броду» та ін. До репертуару співачки входить 14 вокальних творів на вірші Т.Шевченка.

Незрівнянний голос Соломії Крушельницької раз і назавжди підкорив усі світові оперні сцени, але вона добре закарбувала собі, що світ належить тому, хто має Батьківщину. Тому кожен свій виступ або вихід на «біс» вона закінчувала українськими піснями. Чудовим доповненням до заходу стала виставка літератури «Український соловейко».

23.09.2022 16:00
64

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!