Бібліотечний простір в Шибенській сільській бібліотеці

Бібліотечний простір в Шибенській сільській бібліотеці

В Шибенській сільській бібліотеці вже майже пів року працює бібліотечний простір. Життя в бібліотеці ожило. Спочатку користувачі запитували чи дійсно Інтернет у нас в бібліотеці безкоштовний? Так! Безкоштовний!

Зараз вже користувачі переважно школярі шикуються в чергу, щоб попрацювати, поспілкуватися в соц. мережах та ін. Діти готують реферати за шкільними предметами, вчаться перекладати за допомогою он-лайн-перекладачів, шукають додаткову інформацію, готуючи домашнє завдання, читають книги он-лайн, шукають нове хобі.

Але книга є незамінним джерелом знань, наснаги і задоволення, тому інші користувачі – читають книги , а ще відпочивають, приймають участь у масових заходах, переглядають кінофільми, мультфільми, грають в шахи, спілкуються між собою. Часто бібліотекар відвідувачів пригощає солодощами.

В бібліотеці можна зробити ксерокопію документа.


Користувачі бібліотеки переглядали фільми «Кіборги», документальний фільм «Зошит війни».

Хоча зараз у країні воєнний стан бібліотека працює в звичному режимі.

Шибенська сільська бібліотека приєднана до мережі офіційних хабів «Дія. Цифрова освіта». До бібліотеки постійно звертаються мешканці громади різного віку, щоб підвищити свою цифрову грамотність, аби застосовувати цифрові технології щодня, в роботі, в навчанні, в дозвіллі, для вирішення побутових питань.

На даний час на онлайн - платформі «Дія. Цифрова освіта» навчалися переважно дорослі.


Ось одна із перших історій успіху:

Користувач бібліотеки Іванюк Микола Пилипович звернувся до бібліотеки з метою навчитися комп'ютерної грамотності . Спочатку давалося важко, але завдяки наполегливості він освоїв основи комп'ютерної грамотності, успішно завершив базовий курс із цифрової грамотності (початковий рівень), за що отримав електронний сертифікат. Продовжує далі навчатись.

Діти також проходять навчання на платформі «Дія. Цифрова освіта». Вони залюбки проходять базовий курс – «Про кібербулінг для підлітків» і отримують електронний сертифікат.

В бібліотеці учні проходять дистанційне навчання. Постійно в бібліотеці можна зустріти від ранку дівчинку Мережко Анжеліку ученицю 7 класу, із внутрішньо переміщеної родини, яка проходить онлайн - уроки. Її родина приїхала у наше село з Харкова, де на даний час відбуваються бойові дії.

Також проходить дистанційне навчання учениця 8 класу Малихіна Вікторія з багатодітної сім'ї.

Завідуюча бібліотекою запросила переселенців до бібліотеки, ознайомила з послугами, які надає бібліотека, книжковим фондом, багато спілкувалася з ними, познайомила із селом, його звичаями та обрядами. Також активно надає допомогу родині переселенців з продуктами харчування.

Бібліотекар збирає продукти харчування для ЗСУ, Територіальної оборони, переселенців, готувала вареники для ЗСУ в гарячі точки.

18.04.2022 15:15
87

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!