Робота бібліотек на період дії воєнного стану

Робота бібліотек на період дії воєнного стану

Сьогодні працівники бібліотек Теофіпольської ЦБС стараються бути максимально корисними нашій державі та ЗСУ. Поруч з наданням звичайних бібліотечних послуг бібліотекарі долучились до практичної допомоги ЗСУ та територіальній обороні.

В усіх закладах культури Теофіпольської громади запрацювали пункти прийому допомоги територіальній обороні, ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам.Бібліотекарі разом з своїми читачами дружно плетуть маскувальні сітки, збирають гуманітарну допомогу, ліплять вареники, закривають тушонки, заготовляють продукти для потреб ЗСУ та підрозділів територіальної оборони . Також бібліотекар Святецької сільської бібліотеки Віра Букевич допомагає реєструвати внутрішньо переміщених осіб , розселяти їх. У Бережинецькій сільській бібліотеці для дітей із внутрішньо переміщених родин надається доступ до онлайн- уроків.

З 23 березня у нашій громаді розпочався місячник з благоустрою, озеленення територій. Долучились до місячника з благоустрою біля будинку культури внутрішньо переміщені особи у Бережинецькій сільській бібліотеці та Базалійській міській бібліотеці.

Долучились бібліотекарі і до збору коштів на потреби територіальної оборони та ЗСУ.

28 лютого працівники Теофіпольської ЦБ взяли участь в навчанні із надання домедичної та першої медичної допомоги під час військових дій.

Працівники Теофіпольської ЦБ плели маскувальні сітки у центральній бібліотеці , пізніше приєднались до плетіння сіток в Агенції місцевого розвитку в партнерстві з Гончаренко центром,також працівник бібліотеки Наталія Ящук з перших днів допомагає в Агенції сортувати продукти для наших військових, тероборони.

Під час російсько-української війни діти є однією з найвразливіших категорій населення, які страждають від її наслідків і потребують підтримки.

Бібліотекарі відділу обслуговування дітей Теофіпольської центральної бібліотеки відвідали дітей внутрішньо переміщених родин, які поселилися в дитячому садочку цукрового заводу.

Бібліотекарі розглядали та обговорювали з дітьми казкових героїв, переглядали дитячі журнали, які подарували дітям та пригостили їх гостинцями.

25.03.2022 14:10
86

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!