195 років Леоніду Івановичу Глібову

195 років Леоніду Івановичу Глібову

5 березня виповнюється 195 років Леоніду Івановичу Глібову –талановитому поетові, прозаїку, драматургу та видатному байкареві.

Широке визнання в українській літературі Глібов здобув як байкар.

З біографії Леоніда Глібова:

Леонід Іванович Глібов народився у селі Веселий Поділ Хорольського повіту. Початкову освіту здобув удома за допомогою матері. У 1840 році вступив до Полтавської гімназії, де почав писати вірші. В 1849 роцірозпочав навчання в Ніжинському ліцеї вищих наук.В 1956 році Леоніда Івановича було призначено учителем історії та географії в дворянському повітовому училищі міста Чорний острів на Поділлі. В 1858 роціпрацював молодшим вчителем географії Чернігівської чоловічої гімназії. В 1861році письменник стає видавцем і редактором новоствореної газети «Черниговский листок». З 1867 року він стає управителем чернігівської земської друкарні, продовжує активну творчу працю, готує збірки своїх байок, видає книги-«метелики», друкує фейлетони, театральні огляди, публіцистичні статті, поезії , твори для дітей.

Леонід Глібов помер 10 листопада 1893року в Чернігові, де його й поховали на території монастиря Святої Трійці.

Творчий доробок

Леонід Глібов написав 107 байок, понад 40 пісенно-ліричних творів українською мовою, п'єсу «До мирового»,понад 50 віршованих загадок, жартівливих пісень та акровіршів для дітей.

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до Теофіпольської центральної бібліотеки та прочитати твори Леоніда Івановича Глібова.

15.02.2022 12:50
74

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!