Відбулася нарада з бібліотечними працівниками громади

Відбулася нарада з бібліотечними працівниками громади

2 грудня в Теофіпольській центральній бібліотеці пройшла виробнича нарада на тему «Планування. Облік. Звітність».

Відкрила нараду начальник відділу культури та туризму Теофіпольської селищної ради Інна Букевич. На початку виступу вона подякувала усім бібліотечним працівникам за їх роботу. Особливу увагу звернула на проблеми та перспективи розвитку бібліотечних закладів. У своєму виступі звернула увагу на роботу з громадою, тісну співпрацю закладів культури, та старостатів на селі. У спілкуванні з бібліотекарями обговорили поточні питання роботи закладів, поліпшення матеріально-технічної бази та інші організаційні моменти.

Директор Теофіпльської ЦБС Світлана Рудик в своєму виступі виклала основні вимоги до здачі звітів та планування роботи на 2022 рік, написання письмового звіту, правильність ведення облікової документації та інших документів, Звернула увагу бібліотекарів на роботу з громадою, зокрема діяльність клубів за інтересами, та роботу бібліотек з людьми з особливими потребами, надання платних послуг, поповнення бібліотечних фондів, підписку періодичних видань на 2022 рік.

Провідний методист ЦБ Наталія Синюк акцентувала увагу на основних питаннях статистичної звітності, підготовці планово - звітної документації. Надала бібліотекарям консультацію по плануванню роботи на наступний рік «Інформуємо. Радимо. Пропонуємо», ознайомила з календарем знаменних та пам'ятних дат на 2022 рік, звернула увагу на основні дати краєзнавчого змісту, надала консультацію щодо подання електронної звітності ECMAP.

На виробничу нараду був запрошений Дмитро Кадай – головний інспектор ВЗНС ХРУ ГУДСНС України у Хмельницькій області, який провів інструктаж з питань пожежної безпеки під час опалювального періоду.

Бібліограф Лариса Кравченко підготувала буклет « Бережіть своє життя і майно від пожеж » для жителів Теофіпольської селищної ради. Цю продукцію сільські бібліотекарі розповсюдять у своїх населених пунктах.

Зоя Моцюк провідний бібліотекар відділу обслуговування дітей надала консультацію щодо планування роботи з читачами-дітьми на 2022 рік.

Бібліотекар відділу упорядкування, комплектування, збереження фондів Наталія Ящук дала завдання по підготовці до звіту: сумарних та інвентарних книг, актів на вилучення і включення періодичних видань.

Методичні поради щодо планування роботи з молоддю надала Лариса Середа – пр.. методист ЦБ.

Вона звернула увагу бібліотекарів на заходи та послуги для забезпечення потреб громади.

Про свою роботу розповіли бібліотекарі: Наталія Бобик (Поляхівська с – ка б-ка), Інна Блошук (Колісецька с-ка б-ка), Людмила Бурлак (Гальчинецька с-ка б-ка), Ганна Олексюк (Кунчанська с-ка б-ка), Наталія Халюта (Базалійська міська бібліотека).

Бібліотечні фахівці обговорили питання підготовки заходів новорічно-різдвяного циклу.

02.12.2021 18:30
83

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!