«Поколіннями вимріяна Конституція»

«Поколіннями вимріяна Конституція»

Святкування Дня Конституції України цього року – найбільш актуально. Адже у 2021 році відзначаемо її 25 річницю. Це вже не просто данина традиції, а можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свою свободу, а сьогодні наші брати знову захищають суверенітет і цілісність нашої країни. Найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.

Сьогодні в центральній бібліотеці відбулася зустріч за круглим столом «Поколіннями вимріяна Конституція». На зустріч були запрошені вчителька історії ЗОШ №1 Олена Іванівна Станчук, головнийспеціаліст юридичного відділу Теофіпольської селищної ради Тетяна Вікторівна Віркун, заступник начальника відділу «Теофіпольського бюро правової допомоги» Староконстянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинноїдопомоги Ірина Петрівна Савчук.

«Чи може змінити наше життя Конституція», так розпочала свою розповідь Олена Станчук. Вона розповіла про витоки історії Конституції, починаючи з стародавнього Римуv ст. до наших днів. Зацікавила присутніх своєю розповіддю, та змусила присутніх згадати важливі історичні факти. Ця тема завжди буде актуальною, адже Конституція постійно розвивається і вдосконалюється разом з розвитком суспільства.

Тетяна Віркун спілкуючись із присутніми зупинилася на окремих статтях основного закону Конституції України, вказавши на те, що кожен громадянин має знати її, користуватися своїми правами, та захищати їх у разі порушення.

Цей захід став майданчиком зацікавленого та жвавого спілкування присутніх з Тетяною Віркун, Оленою Станчук та Іриною Савчук, оскільки Конституція України завжди перебуває в центрі уваги суспільства, а отже потребує обговорення з різних питань.

Під час заходу в бібліотеці діяла виставка-факт «Українаі Конституція».

25.06.2021 16:20
114

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!