Європейський тиждень цифрової грамотності

Європейський тиждень цифрової грамотності

22-28 березня 2021 року розпочався Європейський тиждень цифрової грамотності.

Європейський тиждень цифрової грамотності (All Digital Week) ‒ це щорічна кампанія з цифрового включення та розширення можливостей, яка проводиться у бібліотеках, громадських центрах, школах та інших місцях по всій Європі. Він організований європейською асоціацією ALL DIGITAL у співпраці з різними партнерами на місцевому, національному та європейському рівнях. Метою інформаційно-просвітницької кампанії упродовж Тижня цифрової грамотності є:


  • -пропагувати навчання впродовж життя для підвищення рівня цифрової грамотності
  • - підвищувати рівень медійної грамотності та критичного мислення
  • -формувати довіру до технологій через розвиток навичок кібербезпеки та онлайн-безпеки
  • - формувати запотребуванні навички для працевлаштування в умовах цифрової економіки.

Умежах Європейського тижня цифрової освіти 22 березня відбулася на платформі ZOOM онлайн-конференція "Роль бібліотек у цифровій інклюзії" організована Українською бібліотечною асоціацією, Рівненською обласною бібліотекою, а також Huawei Ukraine / Хуавей України, за участю бібліотек України, Хорватії.

До онлайн-конференції у мережі Фейсбук приєдналась Теофіпольська центральна бібліотека.

Протягом заходу з досвідом роботи з питань: цифрові навички для осіб з інвалідністю та людей похилого віку на базі публічних бібліотек, створення адаптованого ресурсу для людей з інвалідністю, бібліотека-інклюзивний простір для спілкування та дозвілля поділилися Луганська, Житомирська, Херсонська, Вінницька, Хмельницька наукові бібліотеки та ін..

Теофіпольська центральна бібліотека буде публікувати на сайті бібліотеки, в соціальних мережах та ЗМІ повідомлення про Тиждень цифрової грамотності: розповідати про роботу бібліотеки в цьому напрямку - історії успіху, переваги для громади, сприяння реалізації Національної програми «Дія. Цифрова освіта».

Теофіпольська центральна бібліотека приєднана до мережі офіційних хабів«Дія. Цифрова освіта». Користувачі бібліотек з допомогою бібліотекарів зможуть безкоштовно пройти навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності.

22.03.2021 17:25
230

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!