Стратегії розвитку читання на 2021-2025 роки «Читання як життєва стратегія»

Стратегії розвитку читання на 2021-2025 роки «Читання як життєва стратегія»

Працівники центральної бібліотеки: провідний бібліотекар відділу обслуговування Світлана Пархомець, бібліотекарі Ольга бут та Оксана Сокоть, провідні методисти Наталія Синюк та Лариса Середа, бібліограф Лариса Кравченко взяли участь в обговорення проєкту Стратегії розвитку читання на 2021-2025 роки «Читання як життєва стратегія», яке проходило 17 березня на платформі Zoom і було організовано Хмельницькою обласною універсальною бібліотекою.

Свої міркування висловили під час обговорення директор Хмельницької обласної універсальної бібліотеки Чабан К.А.; директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка Чорноус В.Ю.;Заступник директора з наукової роботи та інформатизації Маковська В.В. ,Заступник директора з внутрішньо бібліотечних питань Баворовська О.О. Заступник директора Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Тарчевська В. Б.

Мета Стратегії — сформовані навички та потреби в читанні як життєвій стратегії громадян, що сприяють розвитку людського потенціалу України.

«Реалізація Стратегії можлива у двох стратегічних напрямах: через напрям підтримки та розвитку книжкової екосистеми, у результаті реалізації якої читачі мають доступ до якісної різножанрової книги, насамперед українськомовної, у різних форматах відповідно до потреб та через формування навички і потреби в читанні, у результаті реалізації якої люди і спільноти обиратимуть читання як свідому та регулярну практику для дозвілля, навчання та розвитку», – йдеться у документі. Така стратегія давно потрібна була нашим бібліотекам і тому підтримується бібліотечною спільнотою.

17.03.2021 17:50
221

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!