16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

З 25 листопада в Теофіпольській ЦРБ традиційно проводяться заходи по популяризації та формуванню правових знань та правової культури користувачів.

До Дня Збройних Сил України та напередодні відзначення Міжнародного дня прав людини працівниками районної бібліотеки була проведена правова онлайн - зустріч «Військова служба: законодавство України».

Користувачі бібліотеки мали можливість прослухати в режимі онлайн виступ Військового комісара територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковника Василя Васильовича Кубіна.

Протягом щорічної акції «16 днів проти насильства» в бібліотеці діє розгорнута книжкова виставка «Молодь у правовому полі», проведено перегляд літератури «Твоє життя – твої права» про матеріали з різних галузей права, починаючи з історичних витоків і закінчуючи нинішнім станом прав людини і громадянина в суспільстві.

Проводились бесіди – діалоги «Ми проти насильства». Бібліотекарі розповідали присутнім про історію започаткування в Україні акції «16 днів проти насильства» та про важливі дати, які охоплює її шістнадцятиденний період. Присутні отримали буклети «Нове в законодавстві», «Права молоді в статтях закону».

Користувачі переглянули документальні фільми «Домашнє насильство: Факти та цифри», «У насилля криваві долоні». Метою перегляду фільмів було привернути увагу користувачів бібліотеки до проблеми насильства в родині, та жорстоке поводження з дітьми. Такі фільми лишають повчальну інформацію для роздумів про наслідки здійснення будь – якого насилля.

Ці заходи привертають увагу громадськості до таких проблем. Адже у повсякденному житті нашим користувачам найбільш потрібні саме знання своїх прав і обов'язків.

10.12.2020 17:15
325

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!