Поет і письменник, гуморист і сатирик Леонід Миронович Куций

Поет і письменник, гуморист і сатирик Леонід Миронович Куций

Сьогодні відзначає свій 80 – річний ювілей наш земляк, поет і письменник, гуморист і сатирик Леонід Миронович Куций.

Шановний Леоніде Мироновичу!Пишаємося, що ви є нашим земляком.Шануємо Ваші твори. Вони є широко знанні та високо оцінені у читацьких колах нашого Теофіпольського району. В день Вашого ювілею щиро зичимо Вам міцного здоров'я, творчого довголіття і подальших творчих успіхів.

Леонід Миронович Куций – член Національної спілки письменників України, член Всеукраїнської асоціації письменників сатириків-гумористів "Весела Січ", лауреат Всеукраїнських літературно – мистецьких премій імені Степана Руданського і Євгена Гуцала, премії «Кришталева вишня», лауреат сміхопису «Весела Січ» Міжнародної Асоціації сатириків і гумористів з однойменною назвою «Весела Січ»,дипломант Всеукраїнського конкурсу "Байка – 2001",

Леонід Миронович народився 12 листопада 1940 року в селі Великий Лазучин Теофіпольського району. У 1954 році закінчив сім класів Великолазучинської семирічної школи, в 1957 році – Базалійську середню школу. Трудову діяльність почав у 1957 році обліковцем молочно-товарної ферми колгоспу "Нове життя" с. Великий Лазучин. Тоді ж комсомольці села обрали його своїм вожаком.

У 1958 році вступив у Новоград-Волинське авіаційне військове училище. Звідси переведений у Вольське авіаційне військове технічне училище, яке закінчив у 1961 році. Проходив службу на офіцерських засадах Збройних сил. У 1977 році закінчив Московську військову політичну академію. Обіймав посади заступника командира з виховних питань: командира командного пункту ракетної дивізії, командира військової бази, командира експериментально-випробувальної частини 2-го космічного управління південного полігону, командира ракетного полку стратегічного призначення, начальника школи прапорщиків.

У 1985 році звільнився із Збройних сил, маючи військове звання підполковник. Працював на педагогічній роботі в училищі цивільної авіації, у військовій автошколі, викладачем на курсах цивільної оборони управління з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Вінницької обласної державної адміністрації. Залишив роботу у 1998 році, і повністю віддався літературній діяльності. З 2002 по 2007роки – помічник – консультант, а згодом – керівник регіональної приймальні народних депутатів України. З 2007 року – на творчій роботі.

Нині Леонід Миронович проживає у м.Вінниця.

Як сатирик і гуморист Леонід Миронович має великий творчий потенціал, його сатира і гумор, прямі і злободенні. Вони цікаві і талановиті.

Своїми непересічними і актуальними творами, які відтворюють українську сучасність,увійшов до сучасної української літератури.

12.11.2020 17:05
245

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!