Іду душею до Тараса

Іду душею до Тараса

Спасибі тобі, рідне небо Вкраїни,

Що саме в тобі засвітилась зоря:

Народжено світу Великого Сина

Поета, Художника і Кобзаря.



Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, є і ми, українці. І ось чому. Поляки дістали Міцкевича, німці – Гете, англійці мають Шекспіра, італійці – Данте, а ми, українці – Тараса Шевченка.Він, безсмертний для нашого народу.

3 березня районна бібліотека спільно з учнями 11 класу ЗОШ №I провели літературно-поетичний діалог «Іду душею до Тараса» аби не просто вшанувати пам'ять поета, але й відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.

Бібліотекар Оксана Сокоть розповіла,що про Тараса Шевченка вже написано, розказано, знято, намальовано його портретів, навіть виліплено його скульптур стільки, що ми, здається, знаємо про нього все, однак пам'ятна дата спонукає вкотре спинитися перед величчю генія, вчитатися, вслухатися у його безсмертні вірші, які вже стільки років хвилюють серця українців.

Протягом вікторини"Чи знаємо ми творчість Т.Г. Шевченка" учні згадували основні події Шевченкового життя, насолоджувалися його поетичним словом.

Активно відповідав на питання вікторини Олександр Артемчук.

Із задоволенням декламували вірші та уривки з поем Т. Г. Шевченка Валерія Остапчук та Ірина Колесник.

Всі погодилися із тим, що деякі з них відповідають і сьогоднішнім складним подіям в Україні.

В центральній районній бібліотеці оформлена постійно діюча розгорнута книжкова виставка «І лине над землею, Шевченкове святе є слово!»

Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар. Нехай гордий український дух Великого Кобзаря перебуває завжди з нами!

04.03.2020 16:30
104

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!