Пам’ятати, щоб жити

Пам’ятати, щоб жити

Пам'ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, із тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над нацизмом.

4 березня є пам'ятним днем для всіх теофіпольчан - День визволення рідного містечка від нацистів.Напередодні відзначення цієї події районна бібліотека для дорослих провела з учнями 11 класу ЗОШ №1 вікторину «Чи знаєш ти………?».

«Сьогодні ми з повагою згадуємо героїчний подвиг солдат, які мужньо та сміливо відстоювали свободу рідної землі. Адже нинішнє покоління, взявши на озброєння патріотизм і досвід своїх дідів, з честю та гідністю боронить кордони нашої держави на Сході України»,- так розпочала захід вчитель історії Олена Станчук.

Бібліотекар Світлана Пархомець презентувала інформаційну довідку «Бойові дії Другої Світової війни на території Теофіпольського району» , та розповіла про книги місцевого літописця Івана Архиповича Стасюка, які є в фонді бібліотеки.

Бібліотекар Оксана Сокоть провела вікторину «Чи знаєш ти………?».

Учні давали відповіді на запитання вікторини:коли було звільнено Теофіполь від нацистів?, скільки днів тривали кровопролитні бої за визволення Теофіпольщини?, які війська були направлені радянським командуванням для визволення Теофіпольщини?, які війська були направлені радянським командуванням для визволення Теофіпольщини? та ін..

Минають літа, десятиліття, змінюється планета, а з нею життя людей, їх думки, надії та сподівання. Чим далі в глиб історії відходять важкі часи радянсько-німецької війни, тим величнішим постає жертовний подвиг нашого народу, – невичерпне джерело натхнення і гордості для прийдешніх поколінь. Утім, сучасна політична, економічна та соціокультурна ситуація в Україні змушує усіх нас знову і знову повертатися до далекого героїчного минулого країни та рідного містечка, адже тоді ми вистояли, тож вистоїмо і сьогодні.

04.03.2020 11:25
113

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!