У слові рідному велика сила є

У слові рідному велика сила є

Ми живемо на мальовничій землі, в країні, яка зветься Україна і ми називаємось українцями. Тут жили наші предки діди, живуть наші батьки, живемо і ми. Милуємося красою рідної природи і вслухаємось в чарівні мелодії пісень, вбираємо в себе ніжні звуки української мови.

Ой, яка чудова, українська мова!

Мова мами й тата, діда і бабусі

Знаю її добре, ще краще навчуся.

Жоден народ в світі не уявляє свого існування без мови. Мова – це не просто засіб спілкування, саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, емоції, і тому 21 лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови.

З цієї нагоди до Теофіпольської районної бібліотеки для дітей завітали діти середньої та старшої груп дитячого садочка «Бджілонька», де поринули в світ співучої, материнської мови. І найперші милозвучні слова мами, звернені до нас – це були слова колискових пісень. Колискова – то найкраща материнська мова.

Котику сіренький

Котику біленький,

Не ходи по хаті,

Не буди дитяти,

Дитя буде спати

Котик воркотати.

Діти потрапили у справжню мовну розвідку «Слова у рідній мові – квіти калинові», у книжкову подорож «Грамоти вчиться завжди знадобиться», були активними учасниками гри, конкурсу та казкової вікторини, пригадали найяскравіші зразки народної мудрості та ввічливі слова, переплутанки, небилиці, відгадували загадки, повторювали скоромовки, уважно слухали цікаві віршики українських дитячих письменників.

Українська мова одна з найбагатших мов світу, українське слово – наш оберіг. Пишаймося і цінуймо її.

21.02.2020 14:45
98

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!