Зустріч за круглим столом на тему: «Ні насильству!»

Зустріч за круглим столом на тему: «Ні насильству!»

Найвищою цінністю для будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров'я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

10 грудня в приміщенні районної бібліотеки відбулася зустріч за круглим столом «Ні насильству!» зі старшокласниками Теофіпольської ЗОШ №1 та школи – гімназії.

Щорічна акція "16 днів проти насильства" (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, 1 грудня –Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – вшанування пам'яті студенток, розстріляних у Монреалі, 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

СНІД –це глобальна проблема, яка несе серйозну загрозу для життя людей і його наслідки безпосередньо стосуються кожного. На зустріч була запрошена акушер – гінеколог центральної районної лікарні Галина Зіновіївна Шкраба. Вона розповіла про способи зараження, розповсюдження ВІЧ в організмі людини та познайомила з простими правилами безпеки. Зараз, як ніколи, наголосила лікар, необхідно бути відповідальним за свою поведінку і вести здоровий спосіб життя, тому що ВІЛ-інфекція - це та стадія хвороби, коли вірус знаходиться в організмі, руйнує імунну систему, але ще немає зовнішніх проявів.

З метою профілактики всіх негативних явищ на нашу зустріч ми запросили лікаря нарколога центральної районної лікарні Петра Миколайовича Яніва.

Під час зустрічі лікар розповів учням про вплив тютюнопаління, алкоголю та наркотичних речовин на несформований молодий організм, неусвідомлені дії людини вживання наркотиків. Попередив про шкідливий вплив різних сумішей для паління, застеріг від легковажного ставлення до «легких наркотиків», розповів про наслідки для здоров'я та самопочуття, а також навів різні приклади з досвіду своєї роботи з пацієнтами.

Протягом заходу учні переглянули відеоролики про насильство.

Ведуча зустрічі бібліограф Лариса Кравченко запропонувала учням інформаційно – бібліографічні видання на дану тематику.

Сподіваємось, що наш захід для старшокласників стане приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, виховуватиме відповідальність, любов до ближнього, шанобливого ставлення до людей (дітей) хворих на ВІЛ
11.12.2019 11:05
272

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!