Година права "Неповнолітні у правовому просторі"

Година права "Неповнолітні у правовому просторі"

Традиційно щороку в грудні в Україні проходить Всеукраїнський Тиждень права.

Мета і завдання тижня – розповсюдження правових знань серед дітей та підлітків.

В рамках Тижня права районна дитяча бібліотека для дітей провела годину права «Неповнолітні у правовому просторі» з учнями 7-А та 7-Б класів Теофіпольської ЗОШ № 1, класними керівниками яких є Алла Василівна Гримак та Галина Іванівна Славецька.

На зустріч з підлітками було запрошено інспектора ювенальної превенції Теофіпольського відділення поліції Петра Андрійовича Яцюка.

В ході зустрічі діти мали нагоду детальніше дізнатися про свої права та обов'язки, які потрібно дотримуватися і виконувати.

Інспектор звернув увагу присутніх на адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, про види покарань, які можуть бути застосовані до них.Також пояснив про вимоги чинного законодавства щодо перебування неповнолітніх на вулиці у вечірній час, про негативні вчинки (куріння, розпиття алкогольних напоїв, хуліганство і т.п.) та про відповідальність, яку змушені нести батьки за своїх дітей. Слухали різні історії з життя ровесників та про булінг.

Та найголовніше інспектор дав поради, як поводитись в тій чи іншій ситуації, коли і куди потрібно звертатися в разі потреби.

Діти ставили запитання та отримували на них відповіді. Самими активними серед учнів були:7-А клас – Олександра Грищун, Женя Сінькевич, Назар Боднарчук, Діана Журавська;7-Б клас – Вадим Філімонов, Андрій Колесник, Денис Гончаров, Роман Рута, Святослав Осадчий.

Такі заходи мають велике виховне значення. Вони формують у підлітків повагу до закону, прав людини, рятують їх життя і застерігають від необдуманих вчинків, а також привертають увагу громадськості до цих правових проблем. Адже, у повсякденному житті підлітків найбільш потрібні саме знання своїх прав і обов'язків.

09.12.2019 17:20
245

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!