Запали свічку пам’яті у своєму вікні!

Запали свічку пам’яті у своєму вікні!

22 листопада центральна районна бібліотека провела історичну годину «Хвилина пам'яті як вічності урок» в рамках міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні«Запали свічку пам'яті у своєму вікні!». У виступі перед присутніми бібліотекар Світлана Пархомець розповіла про причини організованого сталінським тоталітарним режимом штучного голоду та його жахливі наслідки для українців. Особливо звернула увагу на свідчення очевидців Голодомору Теофіпольського району тих, хто у своїй пам'яті крізь роки проніс страждання та біль і запросила до збереження пам'яті про цю трагедію та недопущення повторення подібного у майбутньому.

В ході заходу бібліотекар Ольга Бут ознайомила з розгорнутою книжковою виставкою літератури «Пам'ять покличемо у свідки». Матеріали, які представлені, розкривають всю трагедію голоду на Україні, його наслідки та свідчення людей, що пережили ті трагічні роки.

В ці дні будь-хто з бажаючих може дізнатися з книжкової виставки про найбільший злочинів історії людства, віднайти встановлені на сьогодні істориками факти та цифри тих подій по Україні,на території області та нашого району.

Учасники заходу мали можливість переглянути історико-драматичний фільм «Гіркі жнива».

На завершення заходу запалили свічку пам'яті за загиблими жертвами геноциду українського народу та вшанували пам'ять хвилиною мовчання.

Просимо долучитися до акції «Запали свічку пам'яті у своєму вікні!»

22.11.2019 15:35
228

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!