ВОЛОНТЕРСТВО В БІБЛІОТЕЦІ

Такі професії не вчаться

Вона прийшла до нас сама
Бо волонтер приносить щастя,
Бажає радості й добра

Кожен із нас хоча б раз у житті був волонтером. Хтось робив це зважено і цілеспрямовано, а хтось – сам того не усвідомлюючи. Волонтерство – це можливість змінити щось на краще, комусь допомогти, чомусь навчитися.
Є люди які, все життя любили читати книги, газети, журнали, часто ходили до бібліотеки. Але пройшли роки, вони постаріли, і вже не в змозі прийти по, улюблену книгу, але є і такі користувачі, які в силу3 своєї зайнятості на роботі теж не можуть це зробити. Тому у Теофіпольській ЦРБ використовують таку форму взаємодопомоги: носити книги, періодику додому, тим хто цього потребує.
Для кращої організації роботи
працівники бібліотеки склали «картотеку волонтерів». Чимало наших молодих користувачів багато читають, слідкують за новинками літератури і раді поділитись прочитаним з іншими, або просто віднести книгу, як це робить Діана Бідюк учениця 11 класу ЗОШ №1. Вона носить книги Нагребельній І.І., Степанюк А.М., Пушкар Н.В., Бідюк Г.В.
Діана не тільки любить читати і є нашим волонтером, а ще й гарно співає бо навчається у музичній школі і залюбки приймає участь в масових заходах бібліотеки. Діана Бідюк була визнана найкращим волонтером року і нагороджена подарунком.

13.05.2015 20:48
170