Сила серця і таланту

Сила серця і таланту

5 березня районна бібліотека підготувала мистецьку відео годину «Сила серця і таланту» до70 -річчя від дня народження Володимира Івасюка (1949-1979 р.), українського композитора і поета, автора славетної «Червоної рути», чиї пісні належать до золотого фонду української культури і стали музичними символами нашої держав и.

Захід проводився спільно з дитячою музичною школою. Бібліотекар Ольга Бут розповіла про те, що Володимир Івасюк належить до тих небагатьох безмежно обдарованих Богом особистостей, присутність яких в українській культурі не вимірюється і не обмежується їхнім життям чи смертю. З ім'ям В.Івасюка пов'язаний своєрідний мистецький вибух, який відбувся на Буковині на початку 1970-х років. Композитор безпомилково вгадав ту міру поєднання національної автентики і сучасних ритмів, які зробили їх не просто шлягерами, а улюбленими творами кількох поколінь. Саме на піснях Володимира Івасюка розпочалася щаслива творча доля широко відомих співаків: Софії Ротару, Назарія Яремчука, Василя Зінкевича.

Відеоряд з пісень композитора, це, насамперед: «Червона рута», «Я піду в далекі гори», «У долі є своя весна» та інші твори підготовила викладач ДМШ Людмила Козак.

Вже 4о років, як немає серед нас Володимира Івасюка, а твори його звучать так, ніби вони написані сьогодні. І досі не знайти в Україні композитора, пісні якого б перевершили драматичною глибиною, дивовижною мелодійністю і енергетичною потугою Івасюка.

06.03.2019 12:35
111

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!