День Захисника України, та День українського козацтва

День Захисника України, та День українського козацтва

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День Захисника України, та День українського козацтва.

З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.

До цієї дати 11 жовтня бібліотекарі центральної районної бібліотеки Тетяна Маринюк та Ольга Бут для дорослих провели історичну вікторину «Лине слава козацька з далеких віків» із старшокласниками ЗОШ №1. Вікторина була проведена з метою розширити знання учнів про історію славного українського козацтва, Запорозької Січі, гетьманів.

З нагоди святкування Дня захисника України та Дня українського козацтва, що проходило в актовій залі дитячої музичної школи районна бібліотека організувала книжкову виставку «Захисник України – гордість народу». На тематичній книжковій виставці були представлені книги, які розповідають про зародження і розвиток козацької культури та роль запорізького козацтва в історії України, та книги присвячені нашим співвітчизникам, які відстоювали та відстоюють незалежність, свободу, честь, гідність нашої держави на сході країни в районі АТО.

Зокрема книга «Іловайськ» - відомого журналіста і письменника Євгена Положія - це чесна книга про війну, яка побудована на реальних подіях. Роман «Аеропорт» Сергія Лойка - це хвилююча розповідь про війну, якої не повинно було бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали та інші книги.

Шановні Теофіпольці! Запрошуємо вас ознайомитися з цими книгами та дізнатися про історичні події становлення української держави.
12.10.2018 13:00
129

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!