« Я –Українець, я –Європеєць»

« Я –Українець, я –Європеєць»

В Україні, згідно Указу Президента з 2003 року День Європи ми святкуємо в третю суботу травня.Цей день став символом нового початку вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

18 травня в Теофіпольській районній бібліотеці відбувся круглий стіл « Я –Українець, я –Європеєць» з учнями ЗОШ №1, та школи гімназії. На захід був запрошений отець Густав житель Європейської країни Польщі.

Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця. Такими словами розпочали захід бібліотекаріТетяна Маринюк та Оксана Сокоть. Ми, українці – українці сучасної Європи, маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!

Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнати європейський простір!

Присутні переглянули два документальних фільми про створення ЄС.

Усіх зацікавила розповідь отця Густава про себе, про те , як змінилося життя в Польщі після вступу до Європейського Союзу. А саме: в медицині, освіті, побуті поляків. Отець Густав із задоволенням відповідав на запитання старшокласників.

Також до уваги користувачів бібліографом Ларисою Кравченко було презентовано бібліодайджест«День Європи в Україні».

Учні взяли участь у тест- вікторині «Столиці країн Європи.»

Керівник Пункту європейської інформації Тетяна Маринюк розповіла про послуги, які тут надаються.

На закінчення ведучі побажали усім терпіння та рішучості у справі становлення України як європейської держави.
18.05.2018 17:15
205

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!