Семінарське заняття «Сільська бібліотека-інформаційний історико-культурний центр місцевої громади».

Семінарське заняття «Сільська бібліотека-інформаційний історико-культурний центр місцевої громади».

17 травня у Теофіпольській центральній районній бібліотеці пройшло семінарське заняття на тему :«Сільська бібліотека-інформаційний історико-культурний центр місцевої громади». Вивчення історії рідного краю, популяризація його традицій, культурних цінностей, надбаних народом протягом століть, у наш час є одним з найголовніших завдань, що стоять перед бібліотеками.

І тому, одним з пріоритетних напрямків роботи т Теофіпольської ЦБС є краєзнавча робота, яка проводиться як традиційними методами, так і інтерактивними.

Відкрила заняття директор ЦБС Світлана Рудик ,яка висвітлила роль бібліотечного краєзнавства у відновленні історичної пам'яті народу, проаналізувала роботу бібліотек на виконання державних та обласних програм,указів та розпоряджень.

Консультацію по роботі над проектом « Інтерактивна карта « Публічні бібліотеки ОТГ Хмельниччини»,по розробці туристичних маршрутів визначними місцями району провела провідний методист ЦРБ Наталія Синюк . Про стан переобліків книжкового фонду проінформувала провідний бібліотекар Віра Тимощук . Головний спеціаліст сектору культури Теофіпольської райдержадміністрації Мар'яна Садов'юк – Поберезька проаналізувала роботу по відзначенню знаменних та пам'ятних дат .

Так, як 17 травня в Україні відзначається День вишиванки, бібліотекарі району долучилися до святкування і спільно з сектором культури провели флешмоб "Любов'ю квітнуть вишиванки". Вшановуючи прадавній оберіг, бібліотекарі організували справжній калейдоскоп вишиванок.

17.05.2018 16:50
206

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!