День Перемоги

День Перемоги

Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Маємо їх і ми, українці. Незримий історичний та енергетичний зв'язок існує, є очевидним між видатними діячами українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, часів відродження української державності Героями Майдану, воїнів- захисників українського Донбасу. Всі вони без винятку полягли за Україну, полягли за наше майбутнє, полягли за всіх нас. 9 травня в парку відпочинку жителі Теофіпольщини вшановували пам'ять тих, хто поліг на полі бою, спалених, знищених, закатованих, але не скорених.

Центральна районна бібліотека долучилася до святкування Дня Перемоги, і запросила всіх бажаючих до участі у флешмобі та перегляді книжкової виставки«Прочитайте книгу про війну», що мало на меті- донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв'язок поколінь.

Під час флешмобу мешканці містечка згадували про книги, які читали, та декламували вірші на дану тематику.

Бібліотекарі познайомили присутніх з книгами про Другу світову війну, творами відомих українських письменників про роки німецької окупації. Особливий акцент зроблено на книги про Теофіпольщину в роки війни. Окремим розділом на виставці виділені художні твори про події Другої світової війни та війн з часів козацької доби до подій, що відбуваються на Сході України.

Бібліограф Лариса Кравченко розповсюджувала листівки про ці пам'ятні дати та запрошувала відвідати бібліотеку і скористатись літературою на дану тематику.

В наші дні ми не маємо права забувати уроки війни, тих, хто захищав Батьківщину від ворогів, особливо, коли ми знову боронимо незалежність нашої держави та мир в країні.

10.05.2018 15:30
207

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!