Відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів

Відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів

Як часто ловимо себе на думці і як сумно, з гірким присмаком проводжаєм поглядом журавлиний ключ, що потягнувся на південь, і як стає солодко на душі , коли ранньої весни він повертається до нас, наче несе на своїх крилах сонце, тепло і літню благодать.

До відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів працівники районної бібліотеки для дітей провели урок мисленняу природі «У царстві пернатих друзів» з учнями 4-Б класу Теофіпольської ЗОШ №1 учитель Галина Вікторівна Мельник. Птахи всюди: над нами, поряд з нами, навколо нас. Їх можна зустріти поблизу дому у місті чи селі, у лісі, полі, на ріках, озерах та болотах. Ми так звикли до них, що іноді здається, ніби ми все знаємо про пернатих. Та це зовсім не так. н а земній кулі птахів нині нараховується більше 1100 видів, з яких в Україні 420, а на Хмельниччині зустрічається 280 видів. Але тих пернатих, що живуть прод з нами, варто знати. Тому діти уважно слухали розповідь про птахів, які обрали своїм місцем проживання нам край. Яке ж то українське місто чи село без лелек і лелечих гнізд, сірих журавлів, приємного туркотіння і забарвлення горниці, вірної супутниці людини – ластівки, яка будує гніздо по сусідству з оселями людей, адже вона живиться лише мурахами, комахами, яких там завжди багато. Про справжню зірку пташиного світу – соловейка, про зозулю – єдиного з наших птахів, який не будує свого власного гнізда, не виховує своїх пташенят, але зозуля має корисну особливість – поїдати волохату гусінь. Також роздивились фото про могутнього володаря степів – орла, сокола.

Учні з захопленням відповідали на запитання вікторини про довгожителів світу птахів. Самими активними серед дітей були Дарина Семенюк, Андрій Кипибіда, Яна Швець, Ангеліна Курбацька, Женя Грисюк, Валерія Куліш, Володя Дацюк, Настя Мусійчук.

Спостерігаючи за життям пернатих друзів, ми розуміємо, що живемо поруч з фантастичним світом, у якому править природа.
18.04.2018 14:55
136

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!