Будівничий храму української незалежності

Будівничий храму української незалежності

26 грудня в читальному залі Теофіпольської центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл«Будівничий храму української незалежності», присвячений80-й річниці від дня народження В'ячеслава Чорновола. В'ячеслав Чорновіл – це непересічна, яскрава особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот. Він і донині залишається стратегічним генієм українського національного самоусвідомлення,філософ дисидентства, людина вершинної суспільно-демократичної думки XX століття. Саме завдяки таким патріотам України наша країна стала державою суверенною, вільною, незалежною.

Розпочала захід бібліотекар Світлана Пархомець із розповіді про В'ячеслава Чорновіла як лідера правозахисного руху, політичного і державного діяча.Бібліограф Лариса Кравченко підготувала інформаційну довідку «Людина свободи» про цікаві факти його життя.

Для присутніх та користувачів бібліотеки бібліотекарі відділу обслуговування представили викладку літератури на дану тему. Тут можна більш детально дізнатися про період, коли він входив в Українську Гельсінську спілку, про діяльність Народного руху, який він очолював, та його праці.

Життя Чорновола – це приклад патріотизму та самопожертви в ім'я України. На прикладі його життя ми маємо виростити нове покоління українців.

26.12.2017 15:00
134

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!