Акція «16 днів проти насильства»

Акція «16 днів проти насильства»

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»яка покликана привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім'ї; попередження насильства в цілому; захисту прав жінок та дітей в Україні 5 грудня Теофіпольська районна бібліотека в ЗОШ №! провела зустріч старшокласників з Інспектором сектору реагування патрульної поліції Глабаєм Миколою Ігоровичем під назвою «Насилля. Як його уникнути».

На початку зустрічі бібліотекар Світлана Пархомець наголосила на те, що .акція «16 днів проти насильства» з 1991 року підтримується міжнародною спільното. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Тому акція спрямована проти насилля у сім'ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля.

Свою розповідь інспектор розпочав із того, що насильство є фактором примусового контролю, який практикує одна людина над іншою, адже
ми в своєму житті досить часто чуємо, або навіть стикаємося із ситуаціями насильства (в сім`ї, на вулиці, в школі, серед ровесників).
Які ж форми насильства існують? Як захистити себе від проявів насильства? Що можна зробити, щоб запобігти жорстокому поводженню з дітьми та насильству в сім'ї? Хто повинен зупинити цикл знущань?
На ці та багато інших запитань намагався дати відповідь інспектор сектору реагування патрульної поліції.

Інспектор навів конкретні приклади прояву насилля із своєї практики під час несення служби, і наголосив, що у випадках, коли хтось із вас стане жертвою , або свідком будь – якого насильства необхідно звернутись на лінію «102».

Учасники заходу зрозуміли для себе, що будь – які прояви насильства є порушенням прав людини, її честі та гідності.

06.12.2017 17:50
124

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!