Літературно – музична композиція «Допоки є ще слово, то доти Україна є»

Літературно – музична композиція «Допоки є ще слово, то доти Україна  є»


9 листопада – День української мови та писемності. Теофіпольська ЦРБ та РДБ долучилися до урочистого відзначення цієї славної дати.



Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що мова об'єднує народи в нації і зміцнює державу. Тому 9 листопада в Теофіпольській ЦРБ була проведена літературно – музична композиція «Допоки є ще слово,то доти Україна є».

Відкрила свято Барановська Ірина Михайлівна завідувач сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. Під час заходу ведучі старшокласники школи №1 Ілона та Максим Параїл згадали історію виникнення писемності, ознайомили присутніх зі сторінками історії української мови, учасники заходу зачитали дати у скорботному календарі української мови. Молодші учасники заходу учні 4-х класів ЗОШ №1: Рижак Ірина, Гаврилюк Назар, Закордонець Діана, Сивчук Артем, Купельська Анастасія, Маринюк Віталіна,Кіпибіда Андрій, Ангелюк Анастасія, Дацюк Володимир, та старшокласниця Притула Анастасія читали вірші відомих українських поетів про мову. Протягом заходу лунали українські пісні у виконанні учнів дитячої музичної школи: Войтюк Анни, Джус Ані, Гончар Марини, Мельничук Валентини, Козак Софії.






Наприкінці заходу пригадали геніальні слова Максима Рильського,,, який закликав узяти все краще з надбання наших предків, сконцентрувати весь розум і духовний потенціал нації, щоб відродилася і розквітла Україна, щоб усміхнулася доля нашому народу.

В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Під час заходу присутні прийшли до висновку, що народ, держава, мова – це поняття не роздільні. Без мови немає народу, і , навпаки, без народу не існує мови.

На книжковій виставці «А мова наша ніжна й барвінкова, в ній позолота світлого зерна» представлені художні твори, поезія українських авторів, та письменників Теофіпольщини, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу та силу рідної мови. Такі видання дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.
10.11.2017 10:20
137

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!