Таємниці чарівної нитки

Таємниці чарівної нитки

Нещодавно у Теофіпольській центральній районній бібліотеці на черговому засіданні клубу «Дівчинка. Дівчина. Жінка» Людмила Квасюк- керівник гуртка «Українська вишивка» районного центру дитячої творчості провела майстер – клас з вишивки.

На заході бібліотекар Ольга Бут коротко ознайомила з історією української вишивки, яка у різноманітті українського декоративного мистецтва посідає одне з провідних місць, адже для вишивання не потрібно складних пристосувань. Вона розповіла про долю української поетеси Ірини Сеник – мучениці за правду та ідею незалежності України.

Ця мужня жінка провела в засланні близько 32 роки, весь час вишивала – адже вишивання було її потребою, її життям, її зв'язком з рідним краєм.

Майстриня на практиці розкрила деякі «секрети»

української вишивки. Розпочала свій майстер –клас з правильного вибору тканини, адже від цього залежить результат вишивки. З клаптиком тканини і голкою в руках вона поступово показувала технічні прийоми вишивання – від простих до складних. Члени клубу із захопленням розглядали картини вишиті власноруч. Одна із картин «Батьківська хата» побувала на конкурсі «Знай і люби свій край» у Хмельницьку та Києві.

29.09.2017 17:20
104

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!