Правовий лабіринт "Кримінальна відповідальність неповнолітніх"

Правовий лабіринт "Кримінальна відповідальність неповнолітніх"

З метою підвищення ролі правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, виховання у громадян поваги до закону і прав людини 25 липня в Теофіпольській центральній районній бібліотеці відбувся правовий лабіринт «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Під час заходу відбулася зустріч з старшим інспектором районного відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань використання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Бичинським Дмитром Сергійовичем, інспектором Григоренко Іриною Олександрівною. Учасниками зустрічі стали користувачі бібліотеки., та молодь організації "Пласт" – національної скаутської організації України.









Дмитро Бичинський розповівпро функції які виконує орган пробації, які міри покарання виконує, з якими труднощами стикаються для досягнення результату виправлення засудженого та запобігання скоєння їм повторного злочину, про тез якого віку настає кримінальна відповідальність; про перебування на обліку неповнолітніх осіб;які загрози, зокрема кримінального характеру, можуть очікувати на неповнолітніх.

З перших хвилин зустрічі зав'язався цікавий діалог-суперечка між учасниками заходу. Активну участь у діалозі взяла Вікторія Мельничук начальник сектора реагування патрульної поліції №3, вчитель історії ЗОШ №1 Олена Станчук. Кожен розкривав своє бачення наведених ними життєвих прикладів, конкретні ситуації — з одного боку, юнацький максималізм і бажання відкрити для себе світ своїх прав — з іншого, зробили діалог змістовним, яскравим та креативним.

Провідний бібліотекар Світлана Пархомець провела
правову вікторину «Запитання від Феміди» . Учасники заходу активно відповідали на запитання вікторини, тим самим поглиблювали та зміцнювали правознавчі знання, розширювали правознавчий світогляд. Найактивніше відповідали на запитання вікторини Влада Франціскевич та Ірина Колєснік за що отримали призи.

Після проведеної вікторини молоді було запропоновано переглянути фільм «Почуй мене» про хлопця, у якого вже немає вибору, оскільки злочинний шлях привів його до виховної колонії та змінив все подальше життя. Кінострічка вразила та схвилювала присутніх, дала привід для роздумів.

На заході була представлена книжково-інформаційна виставка «Людина, Суспільство. Закон». Матеріали виставки – декларація прав людини, нова література з питань права, газета «Урядовий кур'єр».

25.07.2017 17:00
167

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!