Конституція України – азбука правознавства

Конституція України – азбука правознавства

27 червня в центральній районній бібліотеці відбулося засідання круглого столу з нагоди відзначення 21-ї річниці Конституції України.

Участь в заході взяли начальник центру безоплатної правової допомоги в Теофіпольському районі Оксана Марків та спеціаліст центру Тетяна Віркун.

Конституція 1996 року увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності та соборності України.

Виступи учасників торкалися дуже широкого спектру питань, пов'язаних з Конституцією та верховенством права в Україні. Тема круглого столу викликала великий інтерес у присутніх. Вони активно долучалися до обговорення та ставили доповідачам запитання. Наводили приклади із своєї практики. Упродовж усього заходу працювала тематична виставка «Конституція України в контексті сучасності», підготовлена працівниками бібліотеки.

Однак не слід забувати, що конституційні норми, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще. Сьогодні, аби перетворити зміст на результат, усім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети встановлення миру в державі заради процвітання України як цивілізованої європейської держави, - зазначила в ході виступу Оксана Марків.

28.06.2017 16:05
148

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!