Мужність і відвага крізь покоління

Мужність і відвага крізь покоління

В історії нашої країни немало радісних та сумних подій. Героїчні і трагічні ідуть поряд, це особливо розумієш, коли звернутися до сторінок зв'язаних з війною.

4 травня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася зустріч «Мужність і відвага крізь покоління»

Під час заходу було проведено паралель між трьома війнами: Другою Світовою війною, афганською та сучасною, яка відбувається на сході України. Запрошені воїни, ветерани поділились спогадами про ті буремні часи і дали настанову молоді жити так, щоб країна могла ними гордитися і в майбутньому не було соромно перед наступними поколіннями.

Перше покоління – Друга Світова війна. На захід були запрошені представники Ради ветеранів Теофіпольського району. Зі словом до молоді звернувся голова ветеранської організації Андрій Степанович Рудюк. Присутнім була представлена відео презентація «Україна у Другій світовій війні»

Друге покоління –Афганістан. Воїн –афганець Василь Мирославович Хабюк поділився своїми спогадами та враженнями від того пекельного часу. Присутні переглянули відеофільм « Афганістан 1979- 1989»

Третє покоління – це покоління сьогодення, – це учасники Майдану та АТО. На зустрічі присутні мали змогу поспілкуватися з воїном АТО Романом Павлюком, та переглянути фільм «АТО –Славянск»

На зустрічі виступив заступник голови районної ради Роман Непотас.

Пам'ять про загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

Протягом концертної програми лунали вірші у виконанні учнів ЗОШ №1 Олександри Кожан та Ірини Колеснік, звучали пісні у виконанні учня ДМШ Дениса Нечичка, викладача ДМШ Ольги Яцух, та Галини Іванюк працівника РБК.








Протягом заходу присутні мали можливість переглянути книжкову виставку «Нам заповідана мужність»

Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і сам факт існування українського народу опинилися під загрозою. Але завжди в такі періоди славні сини та дочки України ставали та стають на захист своєї землі.

04.05.2017 11:11
198

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!