Презентація книги "Теофіпольщина в особистостях"

Презентація книги "Теофіпольщина в особистостях"

5 квітня Теофіпольська центральна районна бібліотека спільно з сектором культури організувала презентацію книги Лавренчука В., Байдича О., Триндюка Л. «Теофіпольщина в особистостях». В заході взяли участь керівники райдержадміністрації, районної ради, підприємств, установ, організацій району, учні місцевих шкіл.

Презентація розпочалася піснею, «Мій Теофіполь», написаною на слова В.І.Романюка , покладена на музику викладачем ДМШ Наталією Шевченко, яка є візитною карткою нашого містечка.

Ведучі бібліотекарі Оксана Сокоть та Лариса Кравченко представили авторів книги, Лавринчука Віталія Олександровича, Байдича Олександра Васильовича, Триндюка Леоніда Павловича. Адже ця збірка з'явилася на світ завдяки натхненній праці авторів книги . Зі слів В.Лавринчука«Задум написати книгу про відомих людей Теофіпольщини виник у процесі дослідження різних питань з історії Хмельниччини.В своєму пошуку ми часто натрапляли на прізвища вихідців з Теофіпольського району, або ж таких знаних осіб, які певний час тут мешкали, навчались чи працювали. Поступово ці відомості накопичувались. Впродовж кількох років і сформувалася ця книга. Пошук необхідних матеріалів вівся в архівах України, Росії та Польщі. Найтісніша співпраця була з Державним архівом Хмельницької області.»

Книга«Теофіпольщина в особистостях» є продовженням роботи Івана Архиповича Стасюка «Історія Теофіпольщини в уславлених іменах». Вона містить у собі біографії більш ніж 190 осіб. В книзі йдеться про наших краян – людей відомих, талановитих, неординарних. Кожен з них не просто відбувся в своїй професії, а зумів сказати в ній власне слово, досягти серйозних успіхів і загального визнання.

Про історію написання книги розповіли її автори , а також свої слова подяки виловили гості заходу:заступник голови районної ради Р.Г. Непотас ,В.В. Шуляк - заслужений вчитель України, Т. К. Островський- журналіст – літератор, В. І. Романюк -член Національної спілки журналістів, літератор , краєзнавець.

В дарунок авторам книги, гостям заходу звучали музичні вітання від викладачів та учнів Дитячої музичної школи: В.Мельничук, А. Мельник - переможців обласних конкурсів і хореографічного колективу «Екшен» - переможця Всеукраїнського конкурсу.

Теофіпольщина для багатьох найдорожчий куточок на землі. Тут вони живуть, тут творять свій неповторний світ і тут служать своєму народові, плекають рідну землю, материнську мову, несуть добро своїм людям, люблять і шанують свою Батьківщину – та й самі достойні її високої пошани:

Серед них: Баюк Микола Іванович – директор Хмельницького Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій;

Мельничук Олександр Іванович – начальник Головного управління Державного казначейства у Хмельницькій області;

Яримюк Анатолій Степанович – заслужений працівник профспілок України, заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України;Войтюк Михайло Дмитрович – заслужений працівник культури України;

Михайлінчик Василь Володимирович – заслужений майстер спорту України, дворазовий чемпіон світу з гирьового спорту

Гофман( Романюк) Мирослава Олександрівна кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної теорії

Войтюк Михайло Дмитрович – заслужений працівник культури України

Баюк Микола Іванович – директор Хмельницького Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій;

Мельничук Олександр Іванович – начальник Головного управління Державного казначейства у Хмельницькій області;

Яримюк Анатолій Степанович – заслужений працівник профспілок України, заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України

Михайлінчик Василь Володимирович – заслужений майстер спорту України, дворазовий чемпіон світу з гирьового спорту

Петринюк Андрій Васильович – голова районної ради;

Шуляк Віра Володимирівна – заслужений вчитель України;

Бурлак Лідія Кузьмівна – заслужений вчитель України;

Муразов Тарієл Фазі Огли- почесний громадянин Теофіпольського району;

Романович Валентина Олександрівна – заслужений працівник охорони здоровя України;

Романюк Володимир Іванович – член Національної спілки журналістів, літератор, краєзнавець;

Островський Тадеуш Казимирович – журналіст – літератор;

Чоха Руслана Іванівна – заслужений працівник соціальної сфери України;

Шалан Володимир Давидович –полковник;

Кузьмук Людмила Остапівна – заслужений працівник сільського господарства України;

Вальчук Анатолій Вікторович – майстер спорту СРСР з важкої атлетики;

Ворона Григорій Миколайович - майстер спорту СРСР з важкої атлетики, чемпіон СРСР з важкої атлетики;

Богонюк Василь Лукашович – майстер спорту СРСР з важкої атлетики, майстер спорту України з гирьового спорту;

Ковбель Василь Йосипович - майстер спорту СРСР з важкої атлетики та інші.

Добре вивчивши і розпізнавши своє минуле, ми чітко і ясно побачимо своє майбутнє. А допоможуть нам у цьому подібні видання. Тож вивчаймо свою історію і працюймо над її гарним продовженням. «У добрий час!» — побажали поважні гості цьому виданню і висловили надію, що робота з пошуку цікавих біографій доль, пов'язана із Теофіпольщиною триватиме й надалі.

З книгою познайомитись можна у Теофіпольській центральній районній бібліотеці та бібліотеках району.

05.04.2017 16:20
292

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!