День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи

Небесна сотня – безневинна жертва…

Бандитам не сховатись за хрестом

Отим хрестом, де їхня совість мертва

Зрікається і серцем і чолом…

У прощену неділю впала долу,

Простіть нас браття, миленькі, простіть…

За Україну – зранену і голу…

За Вас не впала і за Вас стоїть

21 листопада 2014 року, відзначається День Гідності та Свободи на честь вшанування Революції Гідності – події в історії сучасної України, яка змінила життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе у ньому.

Цей день започатковано з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Напередодні відзначення цієї події в Теофіпольській районній бібліотеці пройшла година безсмертя «Сотні Небесні безсонно стоять над Майданом, з духом злоби ведуть боротьбу неустанно». Під час заходу бібліотекар Тетяна Маринюк пригадала криваві події на Майдані в Києві, Революцію Гідності та Свободи, під час якої український народ піднявся на боротьбу за свою гідність. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі, адже наслідком цієї події стала трагічна загибель понад 100 людей–Героїв Небесної Сотні….

Протягом заходу присутні переглянули відеохроніку: від кривавих штурмів до мільйонних мітингів «Революція Гідності. Як це було». Також мали можливість ознайомитись з літературою, яка надійшла останнім часом даної тематики.

Дуже важливо у такий день вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життям за мир і спокій у нашій країні. Ми сподіваємось на те, що Україна назавжди залишиться єдиною, вільною та європейською державою.

18.11.2016 19:21
364

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!