Ярмарок соціальних ініціатив

Ярмарок соціальних ініціатив

З ініціативи ХОУНБ бібліотекарі Теофіпольщини організували I етап ярмарку соціальних ініціатив «Впровадження кращих інновацій у роботі бібліотеки», приуроченого 25-ій річниці незалежності України. II етап проходитиме у вересні в рамках VІІІ обласного Форуму бібліотекарів Хмельниччини у м. Хмельницькому. Ярмарок проводився з метою представлення кращого досвіду бібліотек Хмельниччини у наданні нових інноваційних бібліотечних послуг та їх ролі у розвитку громади, підвищення професійного іміджу бібліотек області. Завдання ярмарку : створення та поширення позитивного досвіду, підняття престижу бібліотек,знайомство з новими формами роботи,інформування громад про нові бібліотечні послуги, посилення співпраці бібліотек та місцевих органів влади, пошук та реалізація інноваційних ідей.

Ярмарок проходив 23 серпня 2016 року на центральній площі селища.

Бібліотекарі Теофіпольської ЦБС підготували експозиції інноваційних бібліотечних послуг, впроваджених у 2015, 2016 році та запланованих для реалізації найближчим часом, рекламні буклети за темою представлених експозицій.

На ярмарку соціальних ініціатив були презентовані кращі ідеї діяльності бібліотек. Усі бібліотекарі готувались ретельно, вклали душу, вміння та професіоналізм. Гостям ярмарку бібліотекарі продемонстрували різноманітні послуги з електронного урядування, родзинки роботи своїх клубів за інтересами, нові форми популяризації книги і читання, бібліотечного краєзнавства,видавничої діяльності бібліотек та креативність самого підходу до презентацій ідей. До ярмарку долучились і ті сільські бібліотеки, які не мають доступу до Інтернету. Вони представили нові форми роботи.До уваги відвідувачів ярмарку працівниками центральної районної бібліотеки було презентовано експозицію «Сучасна бібліотека».

Кращою по впровадженню інноваційних послуг серед сільських бібліотек стала Святецька сільська бібліотека. По впровадженню нових форм роботи для залучення користувачів до бібліотек найкраще презентували свої експозиції Малолазучинська таВ. Лазучинська бібліотеки .Відзначено за оригінальність бібліотекарів Карабіївської, Гаврилівської, Михнівської, Турівської сільських бібліотек.

Ярмарок бібліотечних ініціатив став чудовою нагодою поспілкуватися, поділитися досвідом, поміркувати як удосконалити, розширити спектр надання послуг читачам, що забезпечить максимальну доступність інформації.

05.09.2016 11:18
459

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!