«Були ми там, куди нас кликав час!»

«Були ми там, куди нас кликав час!»


«Поставте скибку хліба на стакан

І голову схиліть в скорботі вічній.

За тих, кого убив Афганістан,

Чиї він душі ранив і скалічив».

З нагоди 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан Теофіпольська районна бібліотека та районна бібліотека для дітей спільно провели зустріч з воїнами –афганцями під назвою «Були ми там, куди нас кликав час!».

Сьогодні, як і 27 років тому, ми з трепетом у душі згадуємо про той час. Навіть у цифрах, які є надто суперечливими, важко осягнути загиблі та знівечені афганською війною життя всього роду людського, і, зокрема, нашої неньки України – так розпочала захід заступник директора Надія Конвалюк, на який були запрошені : Андрій Лебідь та Василь Хабюк - учасники бойових дій в Афганістані. Зустріч проходила у формі спілкування. Присутні уважно слухали розповідь очевидців неоголошеної війни, цікавилися достовірними фактами тих подій.

На думку Андрія Лебедя ця війна була найжорстокіша військово-політична спецоперація СРСР в Республіці Афганістан.

Розповідаючи про Афганську війну Василь Хаб'юк звернувся до кожного з присутніх, бути розважливими й терпеливими, ні за яких умов не забувати про своє велике покликання на землі – бути Людиною,бо ніяка ідея не варта того, щоб передчасно згасло хоча б одне життя.

Бої закінчуються, а історія - вічна. Увійшла в історію і афганська війна. Книжкова виставка «Біль афганської війни», з книгами якої присутніх познайомила бібліотекар Ольга Бут, в розповідях очевидців голоси солдат, які загинули і, які живуть поруч, з нами будуть ще довго тривожити всіх. Війна ніколи не проходить безслідно.


16.02.2016 13:25
233

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!